Student Work

 

An Alternative Envelope Design For Boston Children's Hospital Garage Public

Downloadable Content

open in viewer

To accommodate their growing needs, Boston Children’s Hospital is expanding its campus in the Brookline Village. Their redevelopment plan includes demolishing of the existing garage, Two and Four Brookline Place buildings, and an addition to One Brookline Place.This Major Qualifying Project (MQP) focuses on an alternative design for the new garage that will serve these two facilities. The proposed design of the garage exterior aims to add aesthetic value to the Brookline Hospital Campus and create an identity, through featuring a green wall, cool lighting effects during the night and by looking more kid-friendly. As part of this MQP, I conducted structural analysis, developed architectural details, and visually presented the concept for the new garage envelope.

Creator
Publisher
Identifier
  • E-project-042317-194342
Advisor
Year
  • 2017
Center
Sponsor
Date created
  • 2017-04-23
Location
  • Boston
Resource type
Major
Rights statement
License

Relationships

In Collection:

Items

Permanent link to this page: https://digital.wpi.edu/show/k0698917v