Student Work

 

Design of Recreation Center at WPI Public

Downloadable Content

Download PDF

This project was to investigate various design methods for the new recreational facility for Worcester Polytechnic Institute (WPI). A floor plan was developed based on the need of recreational spaces and steel design of the building. Beams, columns and girders were designed throughout the four floors. The design included foundations for the building and the pool. This project also investigated design options to improve the "green" building design and obtain a silver LEED accreditation rating. Cost estimating was also conducted based on materials required for the building.

Creator
Publisher
Identifier
  • E-project-042109-142309
Advisor
Year
  • 2009
Date created
  • 2009-04-21
Location
  • Worcester
Resource type
Major
Rights statement
License

Relationships

In Collection:

Items

Permanent link to this page: https://digital.wpi.edu/show/k0698910x