Student Work

 

Designing a Sustainable Classroom Building in Thailand Public

Downloadable Content

open in viewer

The Doi Wiang Wittaya School in the rural Wawee community of Chiang Rai does not receive enough funding from the government to provide quality classroom buildings for its students. Poor physical infrastructure negatively impacts students’ academic success (Young et al., 2003). The Sati Foundation aims to address this problem by providing the school with sustainable buildings using local resources to reduce construction costs. We interviewed the community, researched sustainable designs, consulted experts, and created an electronic design model to address the community’s needs. We proposed a sustainable classroom building design and developed a comprehensive construction manual to be used by the Sati Foundation and the Wawee community, which serves as a model for other schools in Thailand.

Creator
Subject
Publisher
Identifier
  • E-project-022818-231834
Keyword
Advisor
Year
  • 2018
Center
Sponsor
Date created
  • 2018-02-28
Location
  • Bangkok
Resource type
Rights statement
License

Relationships

In Collection:

Items

Permanent link to this page: https://digital.wpi.edu/show/6682x427m